Bemutatkozás

A Matematikai és Alkalmazott Információ Technológiai Kutató Intézet az informatika tudományának interdiszciplináris műhelye, az információtechnológia, számítástudomány és rokonterületei kutatóbázisa.Kiemelt kutatási témáink az informatikában már használt algoritmusok új területeken való felhasználhatósága, illetve egészen új eljárások felkutatása. A vizsgálatok kiterjednek mindazon területekre, amelyek az alapkérdésekkel kapcsolatban állnak.

A MAITKI fontos feladata a kutatói és az üzleti szféra összekapcsolása.

Cél az Intézet önálló, vagy más intézetekkel közös alap- és alkalmazott kutatásai folyamán megszerzett speciális tudás hasznosítása a kutatás-fejlesztés, rendszertervezés és rendszerintegrálás, illetve a szoftverfejlesztés területén. Az Intézet az így megszerzett ismeretekkel kívánja segíteni az üzleti szféra szereplőit kutatás-fejlesztési, innovációs projektek létrehozásában, menedzselésében, az ebből születendő termékek és szolgáltatások piacra vitelében.

Tevékenységeink

A Matematikai és Alkalmazott Információ Technológiai Kutató Intézet a tudományos kutatói-, illetve a piaci, üzleti világ szereplői közötti koordinációs feladatokat látja el. Az Intézet saját munkatársaival, illetve független szakmai szervezetek, szakértők, tanácsadók és más inzézetek kutatóinak a kooperációjával többek között az alábbi tevékenységeket végzi:

  • Együttműködés magáncégekkel azok termékeinek kialakításában, például:
    1. recommendation engine fejlesztése OTT-One Nyrt-vel;
    2. cloud alapú biometrikus azonosítás és szolgáltatások fejlesztése vénaszkennerre alapozva – ISRV Zrt-vel közösen;
    3. indoor navigációs rendszerekhez marketing és turisztikai célú ajánló algoritmusok fejlesztése Green Tech Innováció Zrt-vel el közösen;
  • Együttműködés egyetemekkel, más kutatóintézetekkel;
  • Pályázatokban résztvétel;
  • Képzések, előadások szervezése.